Portakal Soslu Ayva Tatlısı Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Belinay tarafından 1 Nisan 2012 tarihinde açılan konu


  1. Portakal Soslu Ayva Tatlısı




    Resimli Portakal Soslu Ayva Tatlısı Tarifi


    Malzemeler


    1 kg ayva
    2.5 su bardağı şeker
    3 karanfil, 1 limon
    300 gr kaymak, 4 elma
    1 su bardağı su

    portakal sos için

    1.5 su bardağı portakal suyu
    4 çorba kaşığı şeker
    1 karanfil
    1 çay kaşığı nişasta


    [​IMG]

    Hazırlanışı


    Ayvaların kabuklarını soyup ikiye bölün ve içini temizleyin. Ayva çekirdeklerini bir kenara ayırın. Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin.

    Ayvaları tepsiye dizip içlerine elma rendesi doldurun. Ayırdığınız ayva çekirdeklerini tepsinin içine atın. Karanfil, şeker ve su ilave edip orta ateşte biraz kaynatın. Daha sonra fırına yerleştirip pişirin.
    Soğumaya bırakın.
    Portakal sosunu hazırlamak için karanfil, portakal suyu ve şekeri kaynatın. Kaynadıktan sonra nişasta ilave edip ateşten alın ve çırpma teli ile karıştırın.

    Servis tabağına portakal sosunu gezdirin. Soğuttuğunuz ayva tatlısını sosun üzerine yerleştirip üzerine kaymak ilave ederek servis yapın.