Portakal Reçelli ve Frambuaz Marmelatlı Donut tarifi resimli

'Damak Keyfi' forumunda Bella tarafından 1 Nisan 2012 tarihinde açılan konu


  1. Portakal Reçelli ve Frambuaz Marmelatlı Donut ,





    Portakal Reçelli ve Frambuaz Marmelatlı Donut Yapılışı,




    MALZEMELER

    500 gram un
    150 gram oda sıcaklığında tereyağı
    1 su bardağı ılık süt
    1 su bardağı tozşeker
    40 gram kuru maya
    2 adet yumurta
    1 fiske tuz
    kızartmak için: sıvıyağ
    bulamak için: tozşeker
    arası için: portakal reçeli ve frambuaz marmelatı

    [​IMG]

    YAPILIŞI:
    Unu yoğurma kabına eleyin. Oda sıcaklığındaki tereyağını unun içine elinizle ufalayın ve ortasını havuz şeklinde açın. Ilık sütün içine tozşekerin 1/3’ünü ve mayaya koyup eritin. Daha sonra una ilave edin. Geri kalan tozşeker, yumurta ve yapışmayacak sıvı bir hamur elde eden ekadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve ılık bir ortamda hamur iki misli olana kadar kabarmasını bekleyin. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve lenizle yassılaştırıp bir su bardağının ağız kısmıyla yuvarlak kesin. Hamur biten ekadar işleme deam edin. Kestiğiniz hamurları yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin. Ortalarına parmağınız ile delikler açın ve yine kabarmaları için 15-20 dakika daha bekletin. Kızdırılmış sıvıyağda kabaran hamurları önlü arkalı kızartın. Soğuduktan sonra enlemesine ortalarından kesin ve portakal reçeli ile frambuaz marmelatı sürün.