Portakal Reçeli Nasıl Yapılır

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 3 Aralık 2012 tarihinde açılan konu


  1. Portakal Reçeli Tarifi Resimli


    Malzemeler


    -3 adet iri portakal
    -3 su bardağı şeker
    -3 su bardağı su
    -1 tatlı kaşığı limon
    -Bir fiske tuz

    [​IMG]

    Yapılışı

    Portakalın kabuklarını ince ince rendeleyin .Beyaz kısmını almayın(Rendelediğiniz kısmı atmayın,portakal şekerlemesi yapın)Portakalları bir tencereye koyup,üzerine çıkacak kadar sıcak su koyunOcağa koyup 5 dakika kadar kaynatın.Ocaktan alıp suyunu süzün.Portakalları soğuk suya tutun.Portakalları küçük lokmalar halinde doğrayın.Diğer tarafta tencereye limon suyuşeker ve suyu alıp kaynamaya bırakın.Koyu bir şurup olana kadar kaynatın.Portakalları içine atıp hafifçe karıştırın.Kaynarken üzerine çıkan kefini alıp atın.iri gözler oluşmaya başlayınca altını kapatıp,sıcakken kavanoza yerleştirin.
     



  2. Cevap: Portakal Reçeli Nasıl Yapılır

    En sevdiğim reçellerden biridir:) Özellikle Adana ve Mersinde Turunç reçeli de deniyor bu reçele. Ama tadı tüm reçellerden daha güzel ...Paylaşım için teşekkürler:)