Portakal Kabuklu Ve Safranlı Pilav Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Sitem tarafından 1 Şubat 2012 tarihinde açılan konu


  1. Portakal Kabuklu Ve Safranlı Pilav nasıl yapılır
    Portakallı Safranlı Pilav yapılışı

    Portakal Kabuklu ve Safranlı Pilav Malzemeleri
    1 su bardağı basmati pirinç
    2 su bardağı tavuk suyu (2 tavuksu tablet ile hazırlanmış)
    1 çorba kaşığı ince kıyılmış portakal kabuğu
    2 çorba kaşığı kuru üzüm
    1/2 tatlı kaşığı safran
    2 çorba kaşığı sıvıyağ

    [​IMG]

    Portakal Kabuklu ve Safranlı Pilav Tarifi

    Tavuk suyunu, safran ve portakal kabukları ile kaynatıp, 2 saat kadar dinlendirin. Böylece portakal kabuğunun kokusu tavuk suyuna iyice siner. Daha sonra süzüp bir kenara bırakın.

    Tencerede sıvıyağı kızdırıp içine pirinci atın, 1 dakika kadar kavurun. Üzerine tavuk suyunu ve kuru üzümleri ekleyin. Hafif ateşte pişmeye bırakın. Suyunu çekip pişme indirin ve dinlenmeye bırakın.