Portakal Dilimleri

'Damak Keyfi' forumunda Destina tarafından 13 Ekim 2009 tarihinde açılan konu


  1. Portakal Dilimleri Yapılışı
    Portakal Dilimleri Tarifi

    Malzemeler

    9 sulu portakal, tercihen çekirdeksiz
    75-100 gr şeker
    1 limonun rendelenmiş kabuğu ve suyu

    Yapılışı

    1 Porsiyon: 110 Kalori.Portakalları keskin bir bıçakla soyun. Dikkatlice bayaz zarını da çıkartın Portakalları yataylamasına keskin bir bıçakla dilimleyin. Çekirdekleri varsa ayıklayın.

    Portakal dilimlerini derin cam bir kaseye kat kat yerleştirin. Her katın üstüne biraz şeker, limon kabuğu ve limon suyundan dökün. Üzerini kapatıp en az 4 saat buzdolabında tutun. Soğuk olara servis yapın.