Polonya Et Dolması Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Sitem tarafından 20 Ekim 2011 tarihinde açılan konu


  1. Polonya Et Dolması Tarifi
    Polonya Et Dolması yapılışı
    Polonya Et Dolması nasıl yapılır

    Polonya Et Dolması

    [​IMG]

    Polonya Et Dolması İçin Kullanılan Malzemeler

    • 4 büyük parça dana bonfilesi
    • 300 gr. mantar
    • 2 baş soğan
    • 1 su bardağı et suyu (1 etsu tabletle hazırlanmış)
    • un
    • sıvıyağ
    • karabiber
    • tuz

    Polonya Et Dolması Tarifi
    Bonfileleri bir mutfak tahtasının üzerinde mutfak çekici ile döverek hemen hemen 3 mm. kalınlığında eti yırtmamaya dikkat ederek açın. Tuz ve karabiber serperek bir kenara bırakın.

    Soğanları ve mantarları çok ince dilimler halinde kıyın. Tavada kızdırılmış yağda soğanları saydamlaşıncaya kadar kavurup üzerine mantarları eklerin. Mantarlar suyunu çekinceye kadar zaman zaman karıştırarak birlikte kavurup tuzunu ve karabiberini ekleyin.

    Daha önce döverek incelttiğiniz etlerden birini alın ve bir tabağa yayın. Hazırladığınız içi et sayısına bölerek, yeterli miktarı etin bir ucuna koyun, etin yan kısımlarını içe kapatarak aynı sarma yapar gibi sarın. Diğer etleri de aynı şekilde hazırlayın. Hazırladığınız et dolmalarını una bulayarak bol kızgın yağda 5 dakika kadar kızartın. Kızarmış et dolmalarını çok derin olmayan bir tencereye sıralayarak üzerine etsu tablet ile hazırladığınız 1 bardak et suyunu ekleyin, kısık ateşte 35-40 dakika etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Yanında haşlanmış patates ile servis yapın.