Pizza Hamuru Tarifi

'Kısa Bilgiler' forumunda zamaneanne tarafından 29 Ağustos 2012 tarihinde açılan konu


  1. Pizza Hamuru Nasıl Yapılır


    Ev Yapımı Pizza Tarifi


    [​IMG]

    Hayatın boyunca ne yemekten sıkılmazsın diye sorsalar ilk yanıtı pizza olanlardanım ben de. Her karnım acıktığında aklıma gelen ilk şey olduğunu söylememe bile gerek yok( bir de kaloriler olmasa:f84:) Sürekli dışarda pizza yeme ihtimalimiz olmadığı için ben de genelde kendi pizzamı kendim yapıyorum. Aslında dışarda yemekten daha keyifli. Herşeyden önce malzemeyi siz seçiyorsunuz ve adını dahi duymadığınız şeyleri yemek zorunda kalmıyorsunuz.

    Pizza tek bir şekilde yapılan bir yiyecek türü değil malumunuz. Hatta sadece hamurdan değil ramazan pidesinden ya da tost ekmeğinden bile pizza yapmak mümkün. Ama ben size daha çok evde kendi yaptığım pizza hamurunun tarifini vereceğim. Üzerine koyacağınız tüm malzeme ekonomiye ve yaratıcılığınıza kalmış. Ama eminim bu tarifteki hamurla harikalar yaratacaksınız:f63:

    Pizza Hamuru (30-35 cn'lik iki pizza hamuru için)

    Malzemeler:

    5 yemek kaşığı kuru maya

    2,5 su bardağı ılık su( eğer mutfak dereceniz varsa 40-46 derece yeterli)

    2 Çay kaşığı toz şeker

    1/4 su bardağı Zeytinyağı

    5-6 subardağı sert un( daha çok ekmek yapılan unlardan)

    1 çay kaşığı tuz

    Yapılışı:

    Öncelikle bir kaba ılık suyu döküp mayayı içinde iyice eritin.5 dakika kadar köpürmesini bekleyin.

    Mayanın üzerinde kabarcıklar çıkınca yani aktif olunca şeker, zeytinyağı, un ve en son tuzu ekleyin.

    Hmauru iyive karıştırın ve açma işlemini yapabileceğiniz bir alana taşıyın.

    Hamuru elastik hale gelinceye kadar 8-10 dakika yoğurun.

    Hamuru yağlanmış bir kabın içine alıp üzerini nemli bir bez yada sera streçle örtün ve mayalanması için oda ısısında bırakın.

    Bu işlem 1-2 saat sürebilir. Bunun yanında bir gece önceden soğutucuda bekletip ertesi gün oda ısısına gelinceye kadar bekletmek de bir mayalandırmadır.

    İyice kabarınca hamuru ikiye bölün.

    Ve tek tek 30-35 cm'lik bir daire oluşuncaya kadar açın.

    Pizza hamurunu pişirirken fırının derecesinin 260 civarında olmasına dikkat edin ve istediğiniz malzemeleri üzerine ekleyerek 10-15 dakika pişirin.

    Zamaneanne/Forumdas.net
     



  2. Cevap: Pizza Hamuru Tarifi

    Bu güzel hamurun üzerine sucuk, salam, sosis, biber, kaşar peyniri ve domates sosu konulduğunda ortaya süper bir pizza çıkar herhalde:f63: