Pizza hamuru nasıl yapılır tarifi

'Damak Keyfi' forumunda Nalan tarafından 20 Haziran 2013 tarihinde açılan konu


  1. Pizza Hamuru için malzemeler:
    500 gram un
    30 gr maya
    1 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı tozşeker
    1 su bardağı ılık süt veya su

    Pizza Hamurunun yapılışı:

    Pizzamızı yapmak için kolları sıvayalım. Önce ulu eleyin ve ortasını havuz gibi açın. Tuz ve tozşekeri ekleyin, 1 su bardağı ılık süt yada suyun içine mayayı atıp bulamaç yapın ve havuzun ortasına bu bulamacıda ekleyip iyice karıştırın.
    Güzelce yoğurduğunuz hamurunuzun üzerini kaplayacak kadar un serpip, ılık bir yerde mayalanmasını bekleyelim.

    Maya kabarıp da üzerindeki un çatlayınca, iyice yoğurun. Yoğurdukça kendine gelen hamur, ellere ve mermere bulaşmadığı zaman ,birkaç sefer hızlı hızlı mermere vurarak birazcık daha yoğurup, yuvarlak top durumuna getirin.

    Hazırladığımız hamurun üzerini artı şeklinde kesip, üzerini nemli bir bezle örterek, ılık bir yerde 2 saat kadar mayalandıralım.

    Hamur kabarınca unladığımız mermerin üzerine koyup, biraz daha yoğurun. Hazırlanan hamurun bir miktarını, yağladığınız pizza tavasına elinizle 1/2 cm. kalınlığında yayın. Üzerine istediğimiz malzemeleri yerleştirerek, pizzanızı hazırlayın.

    Önceden ısıttığınız 180 dereceli fırında, tahmini 30-35 dakika pişirin. Hamurun yüzü ve kenarları, nar gibi kızarınca fırından çıkartıp, sıcak sıcak servis yapın.