Piyaz nasıl yapılır?resimli

'Damak Keyfi' forumunda ANANE tarafından 18 Aralık 2010 tarihinde açılan konu


  1. resimli piyaz
    piyaz nasıl yapılır?
    MALZEMELER
    (5 Kişilik)

    1,5 su bardağı kuru fasulye
    Yarım çay bardağı sirke (veya 1,5 limonun suyu)
    1 çay bardağı zeytinyağı
    2 soğan
    Yarım demet maydanoz
    2 yumurta
    1 domates (veya 7-8 kiraz domates)
    7-8 adet siyah zeytin
    Tuz

    Piyaz

    [​IMG]

    Piyaz Tarifi:

    Kuru fasulyeyi akşamdan bol suda ıslatın. Sabah süzün, üzerini 2-3 parmak kadar geçen suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzüp bir kâseye alın. Henüz sıcakken üzerine tuz serpin ve sirkeyi (veya limon suyunu) boca edin, harmanlayın. Kâsenin üzerine bir kapak kapatıp en az 3-4 saat bu şekilde bekletin. Sirkeyi, fasulye sıcakken döktüğünüz için tadını içine çekecektir. Bu sürenin sonunda fasulyeye zeytinyağını ilave edip tekrar harmanlayın. Tadını tuzunu kontrol edin, ekşisini tuzunu ağız tadınıza göre ayarlayın. Soğanı ince ince yarımay şeklinde doğrayın. Üzerine tuz serpiştirerek elinizle ovun. Sudan geçirip iyice süzün. Fasulyeyi soğanla harmanlayıp bir salata tabağına çıkarın. Piyazın üzerini incecik kıyılmış maydanoz, halka halka doğranmış yumurta, domates ve zeytin taneleriyle süsleyip servis yapın.