Piti Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 20 Ekim 2011 tarihinde açılan konu


  1. Piti Nasıl Yapılır Tarifi
    Resimli Piti Yapılışı
    Resimli Piti Tarifi

    Piti Tarifi

    Malzemeler
    1 su bardağı nohut
    500 gram kuşbaşı et
    4 adet yufka,
    tuz

    Yemeğin Hazırlanışı
    Bir su bardağı nohutu bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün orta ateşle haşlayın. Etleri de az suya a iyice yumuşayana kadar pişirin. Bu arada yufkaları ince ince didin.

    Sac üzerinde ya da teflon tavada çok hafif çevirin. Haşlanan nohutları da etin olduğu tencereye ileve edin. Yufkaları incecik didin. Geniş ve derin bir kaba yayın. Üzerine etsuyunu gezdirin.

    Nohut ve etleri de üzerine yayın. Dilerseniz tuz serpip, servis yapın.

    [​IMG]