Piruhi Nedir?

'Sorun Cevaplayalım' forumunda EyLüL tarafından 6 Kasım 2012 tarihinde açılan konu


  1. Piruhi ne demektir,Piruhinin anlamı

    Piruhi Osmanlı Mutfağının Mantısı'dır.

    Piruhu tarifi şöyledir

    PİRUHİ (OSMANLI)

    Malzemeler

    1 yumurta akı,
    5 su bardağı su
    Yarım çay kaşığı tuz
    2 çorba kaşığı tereyağı
    Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi
    1 çay kaşığı pulbiber
    İç malzemesi:
    100 gr tulum peyniri
    Yarım demet maydanoz
    1 soğan
    4 kişilik Malzemesi
    2 su bardağı un,
    2 yumurta
    2 çorba kaşığı sıvıyağ
    Yarım kahve fincanı su
    1 çay kaşığı limon suyu
    Yarım çay kaşığı tuz

    Hazırlanışı

    Unun ortasını açın. 2 yumurta, 1 kaşık sıvıyağ, yarım kahve fincanı su, limon suyu ve tuzu ilave edip yoğurun. Nemli bezle örtüp 15 dakika dinlendirin. Hamuru ikiye bölüp yufka şeklinde açın.
    Tulum peynirini bir kaseye ufalayın. Maydanozu ayıklayıp yıkayın ve süzün. Soğanı soyup piyazlık doğrayın. Tulum peyniri, maydanoz ve soğanı karıştırıp iç malzemesini hazırlayın.
    Peynirli karışımdan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yufakının üzerine aralıklı dizin. Yumurta akını çırpıp yufkanın boş kalan kısımlarına sürün. Diğer yufkayı üzerine kapatın.
    Hamuru kare kare kesin. 5 bardak suyu tuz ve kalan sıvıyağ ile birlikte tencerede kaynatın. Hamurları ekleyip haşlayın. Servis tabaklarına alın. Cevizleri tereyağında kavurup üzerine gezdirin.