Pırtık Böreği Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Yasemin tarafından 7 Kasım 2013 tarihinde açılan konu


  1. Merhaba sevgili bayanlar sizlere sayfamızda harika bir börek tarifi vermek istiyorum ismi size oldukça ilginç gelebilir ama inanın tadı hiçde öyle gelmeyecek.Evet hemen pırtık böreğimizin tarifinize geçiyoruz.

    Pırtık Böğreği İçin Gerekli Olan Malzemeler:

    4 adet yufka
    1 adet orta boy soğan
    1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
    Yarım demet maydanoz
    4 çorba kaşığı tereyağı ya da margarin
    1 su bardağı süt
    2 adet yumurta Tuz ve karabiber

    [​IMG]

    Pırtık Böreğinin Yapılışı:

    Öncelikle soğanın kabuklarını soyun ve ince ince kıyın geniş bir kap içerisine aldığınız soğanların üzerine kıyılmış maydanoz ve peyniri ekleyin ayrıca tuzunu ve karabiberinide ekleyin güzelce karıştırın.

    Tereyağını eritin ılıdıktan sonra süt ve yumurtayı ilave edin ve karıştırın.Daha sonra bir tane fırın tepsisini yağlayıp, 1 adet yufkayı kenarlardan taşacak şekilde tepsinin içerisine güzlec eyayın. Üzerine sütlü karışımdan serpin. Kalan yufkaları iki parmak genişliğinde koparın ya da kesin. Sütlü karışıma batırıp üç gruba ayırın. İlk grubu tepsiye gelişigüzel yerleştirin. Üzerine peynirli harçtan ekleyin. İkinci grubu tepsiye koyun ve yeniden harç serpin. Kalan yufka ve peynirle üçüncü kez aynı işlemi devam ettirin.

    Evet son olarak tepsinin kenarlarından sarkan yufkayı ortaya doğru toplayarak böreğin üzerini kapatın işte böreğimiz hazır bayanlar.Kalan sütlü karışımı üzerine döktükten sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin ve servis yapın Afiyet Olsun: