Piroşki

'Damak Keyfi' forumunda RouGe tarafından 17 Haziran 2009 tarihinde açılan konu


  1. Malzemeler

    -350 gr un
    -250 gr sığır kıyması
    -1 tatlı kaşığı tuz
    -125 gr mantar
    -125 gr tereyağ
    -1 tatlı kaşığı tuz
    -60 gr eritme peyniri
    -1 çay kaşığı karabiber
    -3 çorba kaşığı çok soğuk su
    -1 çay kaşığı kırmızıbiber
    -60 gr krema
    -1 çorba kaşığı maydanoz
    -60 gr tereyağ
    -3 çorba kaşığı krema
    -1 soğan
    -1 yumurta, 1 tatlı kaşığı su


    Yapılışı

    Hamuru yapmak için, un ve tuzu orta boy bir kaseye elenir. 8 çorba kaşığı tereyağ ve eritme peynirini katıp, bıçakla küçük parçalar halinde kesilir. Yağ ve peyniri una iyice yedirilir. 1 çorba kaşığı soğuk su katıp, kaşıkla una yedirilir. Kremayı katarak yedirilir. Hamur iyice yoğrulur. Hamuru top yapılıp, yağlı kağıda sarılarak buz dolabında yarım saat dinlendirilir. Harcını yapmak için, tereyağı orta boy bir tencerede, orta ateşte kızdırılır. Soğanları ilave edilip, arasıra karıştırarak 5-6 dakika, renkleri pembeleşene kadar kavrulur. Tencere ateşten alınıp, maydanoz, krema ve kıyılmış yumurtayı katarak bir kenara bırakılır. Fırının orta sıcaklığa getirilip, ısıtılır. 1 tatlı kaşığı yağla büyük bir tepsiyi yağlanır. Hamur buzdolabından çıkarılıp, hafifçe unlanmış bir tezgahta çok ince açılır. Hamurlar istenilen şekilde kesilir. Her hamurun ortasına harçtan 1 tatlı kaşığı konulur. Yumurta ve su bir fincanda karıştırılıp, hamurların kenarlarını ıslatılır. Hamurları katlayıp, kenarları çatalla bastırarak yapıştırılır. Börekler tepsiye yerleştirilip, üstlerine kalan yumurta sürülür. Börekler, fırında 20 dakika, renkleri nar gibi olana kadar pişirilir.
     


Benzer Konular
Yükleniyor...