Pirinçli Mantı Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 29 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Pirinçli Mantı Tarifi Resimli
    Resimli Pirinçli Mantı Tarifi
    Pirinçli Mantı Tarifi
    Pirinçli Mantı nasıl yapılır, Pirinçli Mantı yemek tarifi

    [​IMG]

    Pirinçli Mantı
    Malzemeler
    2 su bardağı
    1 su bardağı su
    1.5 su bardağı et suyu

    iç malzemesi:
    1 su bardağı pirinç
    1/2 demet maydanoz
    1 adet soğan
    1/2 su bardağı su
    1/2 çay bardağı sıvıyağ
    tuz
    karabiber

    Yapılışı

    Un tuz su yoğrularak çok sert bir hamur yapılır. Diğer tarafta soğan küçük küçük doğranır, yağda pembeleşene kadar kavrulur. Pirinçler ilave edilir ve bir iki dakika daha kavrulur. Su tuz karabiber eklenir ve suyunu çekene kadar pişirilir. Ateşten aldıktan sonra maydanoz ilave edilir. Hamur açılır küçük kareler halinde kesilir. Ortalarına iç malzemesi konur. Karelerin dört kenarından tutarak ortada birleştirilir. 200 dereceye ayarlanmış fırında 50 dakika pişirilir. Üzerine 1.5 su bardağı et suyu dökülür, sade veya yoğurtla birlikte servis edilir. ​