Pirinçli Kabak Tatlısı Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Belinay tarafından 30 Mart 2012 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Pirinçli Kabak Tatlısı Tarifi

    Malzemeler

    1 kg. temizlenmiş siyah tatlı kabak

    1 su bardağı su

    1 kahve(türk) fincanı pirinç

    1, 5 su bardağı şeker

    500 ml. Süt

    [​IMG]

    Hazırlanışı

    Elimizdeki siyah çizgili kabağı soyup dilimlemekle işe başlayabiliriz. Kabukları genellikle çok sert olur, soyarken çok dikkatli olmak gerekir. Kabağın hepsini bir kerede kullanmak istiyorsanız, biraz küçük bir kabak seçmenizi önerebilirim.

    Kabakları bir parmak kalınlığında dilimledikten sonra, bir tencereye alıyor ve üzerine bir fincan pirinç ile 1- 1,5 bardak kadar su ilave ediyorum. Sütlü kabak tatlısını fırınlamadan önce, pirinci ve kabakları ön pişirme yapmak istiyorum. Kaynamaya başladıktan sonra ısıyı azaltıyor ve yaklaşık 20 dk. Pirinç ve kabakları pişiriyorum. Bu pişme işlemi sonunda, kabaklar yumuşamış ama dağılmamış, pirinçlerin de pişmiş olması gerekli, tencerede çok az da olsa biraz su oluyor, bu normal.

    Pişen kabakları yuvarlak borcam tepsiye alıyorum. Üzerine, 1,5 bardak şeker ilave edilip eritilmiş yarım litre sıcak sütü döküyorum. Eğer dökme süt bulabilme gibi bir lüksünüz varsa, sütün kaymaklarını da ilave edebilirsiniz, nefis olur.

    Fırında üzeri kızarana kadar pişiriyorum. Fırını kapatıp soğuyana kadar içinde bekletiyorum.

    İlk baktığınızda süt çok fazla gibi görünebilir ama soğuduğunda ve bir gün buzdolabında bekletildiğinde sütü tamamen çekmiş, lokum gibi kabak tatlısı ile karşılaşacaksınız.