Pirinçli Et Musakkası Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 20 Ekim 2011 tarihinde açılan konu


  1. Pirinçli Et Musakka Tarifi
    Resimli Pirinçli Et Musakkası Tarifi
    Pirinçli Et Musakka Nasıl Yapılır?

    Pirinçli Et Musakka


    Malzemeler

    150 gr Et
    30 gr Pirinç
    50 gr Domates
    20 gr Kuru Soğan
    2 gr Un
    1/4 Adet Yumurta
    40 mi Süt
    3 gr Maydanoz
    2 gr Tu
    Hazırlanışı
    Damar ye zarları ayıklanan et kıyılıp, doğranmış soğan, önceden soyulup doğranmış do.mates ve tereyağın büyük kısmı ile birlikte kavrulur. Bir-, kaç karıştırmadan sonra kırmızı biber de eklenen ete üstünü kapatacak kadar kaynar su ilave edilip yarı pişmesi için ateşe bırakılır. Ayrı bir kapta da pirinç yarı pişirilir. Daha sonra dibi hafif yağlanmış tavaya sırası ile pirinç, et, pirinç ve en üste et gelmek üzere malzemeler döşenip musakka fırına verilir. Hemen hemen pişen yemeğin üzerine süt un yumurta karışımı gezdirilip birkaç dakikalığına tekrar fırınlanır. Sıcak ikram edilen musakkanın üzerine küçük parçalar şeklinde kalan tereyağı konulur.
    [​IMG]