Pirinçli Balık Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 19 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Pirinçli Balık Tarifi Resimli,
    Resimli Pirinçli Balık Tarifi
    Pirinçli Balık Tarifi

    [​IMG]

    Pirinçli Balık (4 Kişilik)

    Pirinçli Balık tarifi Malzemeler
    Yarım Palamut
    1 Çay Bardağı Pirinç
    1/2 Su Bardağı Su
    10 Mantar
    1/2 Su Bardağı Kereviz Sapı
    1 Domates
    3 Yeşil Biber
    3-4 Dal Dereotu
    1 Çay Kaşığı Fesleğen
    Tuz, Karabiber


    Yemeğin Tarifi
    Pirinçleri tuzlu suda haşlayın. Haşlama suyunda bir müddet bekledikten sonra süzün.

    Balığı temizleyin ve ikiye keserek az suda haşlayın. Kereviz saplarını temizleyip sivri biberle birlikte ince ince doğrayın. Mantarları ikiye kesin. domatesi küp şeklinde doğrayın.

    Yayvan bir tencereye balığı dizin. Üzerine pirinç, mantar, domates ve diğer malzemeleri yerleştirin. Tencerenin ağzını kapatıp 15 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.