Pirinç Unlu Revani Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Bella tarafından 30 Mart 2012 tarihinde açılan konu


  1. Pirinç Unlu Revani Yapılışı Resimli,





    Pirinç Unlu Revani Tarifi,




    PİRİNÇ UNLU REVANİ

    Malzemeler:
    150 gr Teremyağ
    150 gr pirinç unu
    1 çay bardağı toz şeker
    1 su bardağı küllü su
    1 paket vanilya
    Şurubu için:
    2 su bardağı toz şeker
    2 su bardağı su
    1 çorba kaşığı limon suyu


    [​IMG]

    Yapılışı:
    Önce şerbet kaynatılır. Kıvam alınca limon suyu katılır, birkaç dakika daha kaynatılır. Soğumaya bırakılır. Teremyağ yakmadan eritilir. Üzerine şeker, pirinç unu ve su eklenir. Kısık ateşte karıştırarak bir taşım pişirilir, vanilya katılır. Daha sonra karışım uygun büyüklükte, yağlanmış fırın kabına dökülür. 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirilir. Baklava şeklinde kesilir, hemen şerbet gezdirilir.