Pirinç Pilavı

'Damak Keyfi' forumunda Wish tarafından 9 Eylül 2009 tarihinde açılan konu


  1. Pirinç Pilavı Tarifi
    Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır

    [​IMG]

    Malzemeler;

    * 2 su bardağı pilavlık pirinç
    * 3 su bardağı su
    * 1/3 su bardağı sıvı yağ ( Arzu eden tereyağda kullanabilir)
    * Tuz

    Yapılışı;

    Öncelikle pirinçler nişastası çıkana kadar yıkanır. Pirinçler sıcak ve tuzlu suda en az 15 dakika bekletilir. Tencereye sıvı yağ koyulur ve yağ kızgınlaştığında pirinçler eklenir. Sürekli karıştırılır. Bu kısımda su eklemek için acele etmeyiniz. Pirinçler birbirinden ayrılana kadar kavrulur. Sonrasında su ve tuz eklenir. Tuzu tadına bakarak isteğinize göre ekleyebilirsiniz. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirilir. Pirinçlerin suyunu çektiği gözlemlendiğinde tencere ocaktan alınır ve demlemeye bırakılır. 15-20 dakika sonra kapak açılıp pilav karıştırılarak servis yapılır.

    Afiyet olsun.​
     



  2. Cevap: Pirinç Pilavı

    Püf noktası :
    1-2 damla limon suyu (Beyaz olması için)
    Her bardak pirinç için 1 tane kesme şeker (Tane tane olması için)

    Şehriyeli pirinç pilavı sevenler için de ilk başta çok az yağda şehriyeler kavrulursa daha sonra pirinç konulduğunda yağ ilave edilirse yağ yanmamış olur. Eğer margarin kullanıyorsanız pirinçlerin kavrulma süresi tam yağın erimesiyle eşit olmalı. Su ilave edildikten sonra kaynayana kadar karıştırılmalı kaynadığında ağzı kapatılmalı. Bir de ben yıkamadan ve ıslatmadan yapıyorum. Nişastasının daha bir lezzet verdiğine inanıyorum.

    Limon ve şeker hariç diğerleri benim yöntemlerim :D Pilavımı herkes beğenir de bunlara bağlı mı değil mi bilmiyorum denemek isterseniz denersiniz artık :)