Pirinç Kepeği Yağının faydaları nelerdir

'Resimli Konular' forumunda cCasT tarafından 6 Kasım 2010 tarihinde açılan konu


  1. Pirinç kepeği yağı geleneksel olarak yemek pişirmede kullanılır. Ayrıca saç ve cilde faydaları bilinen pirinç kepeği yağının kullanıldığı pek çok kozmetik ürünü bulmak mümkün. Pirinç kepeği yağının bu faydalarından yararlanmak için yemeklerle birlikte tüketebilir ya da kuru ve yıpranmış saçların bakımında yardımcı bir doğal ürün olarak kullanabilirsiniz.

    Pirinç kepeği yağı diğer bitkisel yağlara göre dört kat daha fazla sağlıklı yağ asitleri (omega 3 ve omega 6) içerir. Omega 3 ve omega 6 yağ asitleri saçların daha parlak ve sağlıklı görünmesine ve saç köklerinin güçlenmesine yardım eder ve cildi besler. Bu yağlar aynı zamanda saçların erken beyazlaşmasını ve seyrelmesini engeller.

    E vitamini ailesinin bir parçası olan tocotrienols yönünden oldukça zengin olan pirinç kepeği yağı ısıyla çalışan saç bakım cihazlarının yıprattığı saçları tekrar eski parlaklığına kavuşturmada iyi bir yardımcıdır.

    Saç uçlarında koruyucu bir tabaka oluşturarak kırıkların artmasını engeller. Bu nedenle bazı kozmetik saç bakım ürünlerinde pirinç kepeği yağı kullanılır.

    Pirinç kepeği yağını kendiniz saç derinize masaj yaparak uygulayabilir veya içeriğinde pirinç kepeği yağı bulunan bakım ürünlerini kullanabilirsiniz.

    Pirinç kepeği yağı içinde bulunan oryzanol güneşin zararlı ultraviyole ışınlarını engeller. Cilt ve saç sağlığı açısından oldukça zararlı olan bu ışınlar ciltte kuruluğa ve saçlarda renk kaybına neden olabilir. Özellikle yaz aylarında içinde pirinç kepeği yağı bulunan koruyucu güneş kremleri kullanabilirsiniz.