Pirçikli Pilav Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Meryem tarafından 2 Şubat 2012 tarihinde açılan konu


  1. Pirçikli Pilav nasıl yapılır
    Pirçikli Pilav hazırlanışı







    Pirçikli Pilav malzemeleri:

    2 su bardağı amerikan pirinç
    3 su bardağı sıcak tavuk suyu
    1 adet iri tavuk göğsü
    2 adet soğan
    2 adet havuç
    1/2 çay bardağı sıvı yağ
    1 çorba kaşığı tereyağı
    2-3 diş sarımsak
    50 gr badem
    tuz, karabiber


    Pirçikli Pilav hazırlanışı:

    Tavuk göğsü yıkanarak sarımsak ve tuz ile birlikte üzerine kadar çıkacak suda haşlanır. Bademler sıcak suda bekletilerek kabukları soyulur. Daha sonra tavuk eti kemiklerinden ayrılarak küp şeklinde doğranır.

    Diğer tarafta pirinç sıcak suya yatırılarak bir çorba kaşığı tuz ilave edilerek 1 saat kadar bekletilir. Daha sonra bol su ile yıkanarak süzülür. Soğanlar küçük küçük doğranarak, kibrit çöpü şeklinde doğranmış havuç ve kabuğu soyulmuş bademlerle birlikte sıvı yağda 5-6 dakika kadar kavrulur. Tencereyi ateşten alarak karışımın üzerine doğranmış tavuk etleri ilave edilip karıştırılır.

    Pirinçler bir tencereye boşaltılıp üzerine sıcak tavuk suyu dökülür. Önce 2 dakika harlı ateşte sonra kısık ateşte pilav pişirilir. Pilav piştikten sonra üzerine yağlı kağıt kapatılarak 15 dakika kadar demlenmeye bırakılır. Genişçe bir servis tabağına tencere ters çevrilerek şekli bozulmayacak bir biçimde pilav boşaltılır. Üzerine de hazırlanan tavuklu karışım dökülerek süslenir. Afiyet olsun...


    [​IMG]