Pırasalı Çin Böreği

'Damak Keyfi' forumunda karakız tarafından 17 Şubat 2010 tarihinde açılan konu


  1. [​IMG]

    MALZEMELER

    3 adet yufka
    2 adet yumurtanın akı
    4-5 çorba kaşığı sıvıyağ
    3-4 adet orta boy pırasa
    1 adet orta boy havuç
    1 orta boy kuru soğan
    3 adet beyaz lahana yaprağı
    1,5 su bardağı süt
    1 kase galeta unu
    tuz
    karabiber


    Hazırlanışı


    Soğanı ince kıyın, sıvıyağda kavurun. Ardından çok ince doğranmış lahanayı, rendelenmiş havucu ve ince doğranmış pırasayı ekleyin. Tuzu ve karabiberide atın, kavurun. Yumurta aklarını çok az tuz ile çırpın. İlk yufkayı serip üzerine yumurta aklı karışımdan sürün.Tüm yufkaları bu şekilde üst üste dizin. Üçüncü yufkanın üzerine hiç birşey sürmeden yufkaları sigara böreği gibi 8 adet üçgen olarak kesin. Üçgenlerin geniş kısmına sebzeli harcımızdan koyup, yan kenarlarını içe katlayıp rulo gibi sarın. Börekleri sütün içinde 5 dakika bekletin. Galeta ununa bulayıp, yağlanmış tepsiye dizin ve orta hararetli fırında alt üst eşit pişirin.


    Afiyet Olsun..