Pırasalı Arnavut Böreği Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Sitem tarafından 1 Temmuz 2011 tarihinde açılan konu


  1. Pırasalı Arnavut Böreği
    Pırasalı Arnavut Böreği Tarifi
    Pırasalı Arnavut Böreği nasıl yapılır


    Pırasalı Arnavut Böreği Tarifi Resimli

    [​IMG]

    Malzeme :

    1 çorba tuz
    Alabildği kadar un
    Ara katlar için:
    Sıvıyağ

    Üzeri için:
    1 yumurta

    İç harcı için:
    1 kg pırasa
    50 gr. pastırma
    1 çorba k. salça
    ayçiçek yağı
    tuz, karabiber

    Hazırlanışı :

    Önce karıştırma kabına unu alıp tuz ile karıştıralım. üzerine sıvıyağ ve su ilave edelim. Kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayıp denlenmeye bırakalım. Bu arada tavaya sıvıyağı ve pastırmaları alıp şöyle bir çevirelim. Daha sonra üzerine ince doğranmış pırasaları ilave edelim. Salça tuz ve karabiber ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirelim.

    Dinlenen hamuru olabildiğince ince merdane ile açalım. Üzerine sıvıyağ sürüp 5 dakika bekleyelim. Elimizle iyice hamuru inceltelim. Kenarlarından mektup zarfı gibi katlayalım. Tekrar sıvıyağ sürüp birkez daha katlayalım.

    Hamurumuz dikdörtgen bir şekil aldı. Kısa kenarına pırasalı harçtan koyup bir tur kıvıralım. Kıvırdığımız yerden kesip yağlanmış tepsiye alalım. Aynı işlemi hamur ve harç bitene kadar yapalım. Tepsi dolunca üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecede pişirelim. Daha sonra dilimleyerek sıcak servis yapalım. .