Pırasalı Açma Börek Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Sitem tarafından 30 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Pırasalı Açma Börek Tarifi
    Pırasalı Açma Börek yapılışı
    Pırasalı Açma Börek nasıl yapılır

    Pırasalı Açma Börek Tarifi Resimli

    [​IMG]

    Kullanılan Malzemeler :

    4-5 pırasa
    3 yemek kaşığı margarin
    1 yemek kaşığı salça
    5 diş sarımsak
    pulbiber
    tuz
    karabiber
    1 su bardağı kaşar peyniri
    1 paket margarin
    1 su bardağı yoğurt
    1 su bardağı sıvı yağ
    1 yumurta
    kabartma tozu
    aldığı kadar un

    Pırasalı Açma Börek Tarifi :

    Öncelikle 3 yemek kaşığı margarinde ince doğranmış pırasalar kavrulur, içine salça, sarımsak, pulbiber, karabiber ve tuz koyularak iç hazırlanır, soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra kaşar peyniri rendesi ilave edilir ve karıştırılır. Oda sıcaklığında yumuşamış 1 paket margarin, yoğurt, sıvı yağ, bir yumurtanın akı karıştırılır, aldığı kadar un koyulur, kabartma tozu ve tuz eklenerek yumuşak bir hamur yapılır. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alınır ve açılır, içlerine hazırlanan içten koyulur ve sarılır, tepsiye dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürdükten sonra 185 derecede önceden ısınmış fırında pişirilir.