Pırasa Turşusu Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Sitem tarafından 21 Mayıs 2012 tarihinde açılan konu


  1. Pırasa Turşusu nasıl yapılır



    Pırasa Turşusu Yapılışı

    Pırasa Turşusu Malzemeler
    3 kg ' lik bir kavanoz
    2 kg pırasa
    4 adet yeşil sivribiber
    4 diş sarımsak
    1 su bardağı kaya tuzu
    4 su bardağı su
    1 çay bardağı sirke

    [​IMG]


    Pırasa Turşusu Tarifi
    2 kg pırasayı yıkayın. Biraz su ilave ederek çok hafif haşlayın. Tencereden alıp, suyunu süzdükten sonra soğutun. 3 kg ' lik kavanozun içine önce pırasanın bir kısmını yerleştirin. Aralarına 1 adet sivribiber ve 1 diş sarımsak koyun. Tekrar pırasa yerleştirin. Bu şekilde dizerek malzemeleri bitirin. 4 su bardağı suyun içinde 1 su bardağı kaya tuzunu eritin. 1 çay bardağı sirkeyi de karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı tursunun üzerine dökün. Kavanozun ağzını sıkıca kapatın. Serin bir yerde 10-15 gün bekletin. Daha sonra kavanozu açıp, tursuyu tüketebilirsiniz.