Pınar Labneli Yedi Baharatlı Pasta Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Aysell tarafından 30 Aralık 2011 tarihinde açılan konu


  1. Pınar Labneli Yedi Baharatlı Pasta nasıl yapılır
    Pınar Labneli Yedi Baharatlı Pasta yapılışı


    Pınar Labneli Yedi Baharatlı Pasta için gerekli malzemeler:

    -200 g Pınar Labne
    -3 su bardağı Pınar Süt
    -¾ su bardağı şeker
    -5 yemek kaşığı buğday nişastası (tepeleme)
    -1 adet pasta tabanı

    Baharatlar

    -5 adet karanfil
    -Bir tutam muskat rendesi
    -1 çubuk tarçın (kırılmış)
    -Ceviz büyüklüğünde taze
    zencefil (birkaç parça halinde)
    -1 defne yaprağı (kırılmış)
    -3-4 adet tane karabiber
    -½ paket vanilya

    Süslemek için:

    -kavrulmuş badem ve file badem
    -Çubuk tarçın
    -Meyve (yaban mersini vb.)

    Şurup için:

    -½ bardak su,
    -1 yemek kaşığı şeker
    -½ paket vanilya


    [​IMG]

    Yapılışı:

    Baharatları küçük parçalar halinde sütün içine ekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra 5 dk. daha kaynatmaya devam edin. Sütü süzün, şeker ve 2-3 kaşık sütle ezdiğiniz nişastayı süte ekleyerek muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Kremayı başka bir kaba aktarın ve sürekli karıştırarak soğutun. Pınar Labne'yi ekleyin ve tahta kaşık yardımıyla kremaya yedirin.

    Pasta tabanının ilk katını şurupla ıslatın, üzerine krema sürdükten sonra file badem serpin. Diğer pasta tabanını da şurupla ıslatarak üzerine koyun, kalan kremayı üzerine sürün. Pastanın üzerini badem, çubuk tarçın, kırmızı meyvelerle, yan tarafını kavrulmuş file bademle süsleyebilirsiniz. Buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.