pilavın zararları nelerdir

'Etüt Merkezi' forumunda Wish tarafından 2 Kasım 2010 tarihinde açılan konu


  1. Pilav kan şekerini yükseltir.Şeker hastalarının kesinlikle yememesi gerekir.

    Tahıllar saflaştırılırken, üzerindeki kabuğunun ayrılmasıyla birlikte hem posası hem de mineral ve vitaminleri büyük kayba uğruyor. Dolayısıya bize posası, proteini son derece düşük, özellikle nişastadan zengin bir ürün kalıyor. Pirinçten de neredeyse sıfıra yakın posa almış oluyoruz.

    Pilavın hammaddesi pirinçte B1 vitamini vardır.Vücutta gıdaların içindeki besin öğelerinin özellikle de karbonhidratların enerjiye dönüşümünde elzem bir rolü var. Mümkün olduğu kadar pilav yerine bulgur pilavı ya da kepekli pirinç pilavı tüketilmelidir.
     



  2. Pirinç bol suyun içinde yetişmesine rağmen kupkuru bir kardeşimizdir.Kendisi bu karakuru halini unutturmak için pilav formasyonuna transforme olmuştur.Ancak yine de tek başına yavan kalma tehlikesi genellikle baş gösterdiği için kadim dostlarından olan kuru ve fasulyeyle beraber olmaları önerilmektedir.Tabi kendileri aşırı kurak olduğu için yutulup depolandığı yerde bol miktarda su çektiği için göbeksel şişkolam oluşturabilmektedir.Şu ana kadar yapılan araştırmalarda göbeksel şişkolam dışında pek bir zararı mevcut değildir...

    Pardus söyledi ama buna kim inanır ?

    Tabi ki Kadir İnanır ...:f30::f30::f30::)
     



  3. Uzun yıllardan beri evlerimizde yer alan bulgur pilavının zararları yok denilecek kadar azdır.Bulgur pilavına alerjisi olanlar olabilir ama bulgur pilavında asla ve asla zararı yoktur dediğim gibi yok denilecek kadar azdır da yanlış bir bilgidir.İnsanlar yıllar geçtikçe her ürüne katkı maddesi koyduğu için alerjiye ve zararlara sebep olabilir.
    Elif Yıldırım