Pilav Üstü Et Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Aysell tarafından 2 Şubat 2012 tarihinde açılan konu


  1. Pilav Üstü Et nasıl yapılır
    resimli Pilav Üstü Et yapılışı


    Pilav Üstü Et için gerekli malzemeler

    1 su bardağı pirinç
    2 çorba kaşığı tereyağı
    2 su bardağı su
    Yarım limon suyu
    350 gram dana kuşbaşı et
    1 adet soğan
    1 çorba kaşığı salça
    1 çorba kaşığı tereyağı
    Tuz, karabiber, kimyon, tarçın

    [​IMG]


    Yapılışı

    Öncelikle etleri yıkayıp bir tencerede suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirin. Üzerine 1 çorba kaşığı tereyağını salçayı ve baharatı koyup 1 ,5 su bardağı sıcak su ekleyip 30 dakika kısık ateşte pişirin. Bu arada pilav için tereyağını pilav yapacağınız tencereye koyup eritin. 20 dakika ılık ve tuzlu suda bekletilmiş pirinçleri yıkayıp yağın içine koyup 3 dakika kavurun ve üzerine tuz, limon suyu ve suyu döküp kapağını kapatıp 20 dakika pişirin. Servis yaparken üzerine iyice pişmiş ve suyunu da çekmiş olan etle beraber ikram edin.