pierogi tarifi resimli

'Damak Keyfi' forumunda HazaN tarafından 25 Şubat 2011 tarihinde açılan konu


  1. Pierogi resimli tarif,
    pierogi nasıl yapılır,
    pierogi malzemeleri neler

    Malzemeler:

    İçi için
    • 1 adet büyük boy haşlanmış patates
    • 1 / 2 ince doğranmış soğan
    • 2 çorba kaşığı tereyağı
    • 1 su bardağı kaşar peynir rendesi

    Hamur
    • 1 yumurta
    • 1/3 su bardağı süt
    • Bir çimdik tuz
    • Aldığı kadar un

    Kızartmak için
    • 2 kaşık tereyağı

    Yapılışı:
    1. İnce kıyılmış soğanlar tereyağında ölünceye kadar kavrulur.
    2. Haşlanmış patates ve kaşar peyniri bir kaba alınır ve kavrulmuş soğanlar ve bir miktar tuz eklenerek, püre kıvamına gelene kadar ezilerek karıştırılır.
    3. Daha sonra karıştırma kabında yumurta ve süt çırpılır.
    4. Çırpılan karışıma öncelikle bir su bardağı un eklenir ve karıştırılır.
    5. Yapışkan bir hamur elde edilir ve azar azar un ilave edilerek yapışmayacak yumuşak kıvam elde edilene kadar yoğrulur.
    6. Hamur sarılarak 15 dakika bekletilir.
    7. Daha sonra hamur 2 eşit bezeye bölünür ve mantı hamuru inceliğinde açılır.
    8. Ağzı yuvarlak bir bardak yardımıyla açılan hamurdan küçük yuvarlak hamur parçaları elde edilir.
    9. Daha sonra hazırlanana iç daire hamurların içine yumurta beyazı sürüldükten sonra bir köşesine konulur ve öteki köşesinden kapatılır.
    10. Kaynayan suda haşlanarak pişirilir.
    11. Haşlanan pierogiler, sudan alınarak tavada kızdırılan tereyağda alt üst çevrilerek pişirilir.
    12. Ekşi krema, yoğurt veya labne peyniri ile süslenerek servis edilir.

    Afiyet Olsun.

    Not : Hamur içerisine harç koyulmadan önce yumurta beyazının sürülmesinin sebebi, haşlanacak mantıların suda açılmasını önlemektir. Dilerseniz sürmeyebilirsiniz.

    [​IMG]