Pideli Kuzu Eti Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda ZeuS tarafından 21 Ekim 2011 tarihinde açılan konu


  1. Pideli Kuzu Eti nasıl yapılır,
    Pideli Kuzu Etinin yapılışı,
    Pideli Kuzu Eti Resimli Tarifi

    • Malzemeler:

    1 kilo kuşbaşı kuzu eti
    2 tatlı kaşığı tereyağı
    1 kahve fincanı etsuyu
    3 küçük ya da iki ortaboy kebap pidesi
    yarım kilo yoğurt
    4 sivri biber
    2 orta boy domates
    1 kahve kaşığı kırmızı biber
    [​IMG]
    • Yapılışı:

    Domatesleri yıkayıp, dikine sekizer parçaya, biberleri dörder parçaya bölüp ayrı şişlere dizin. Kuzu etini her şişe beşer, altışar dizin. Etleri ve sebzeleri ateşte pişirin. Küçük karelere böldüğünüz pideleri bir tenceredeki yağda kızartın, et suyunu katın kapağını kapatıp beş dakika bekletin. Sonra pideleri çukur tabaklara taksim edin. İyice karıştırdığınız yoğurdu dökün, üzerine eritip kattığınız kırmızı biberi ve tereyağını gezdirin. En üste şişleri koyup, fırında ısıtın.