Peynirli piliç topları

'Damak Keyfi' forumunda Ezlem tarafından 24 Ekim 2008 tarihinde açılan konu


  1. Peynirli piliç topları Tarifi


    Peynirli piliç topları Malzemeler

    300 Gr piliç ğöğüs (haşlanmış)
    1 Çorba kaşığı tereyağı
    1 Çorba kaşığı un
    1/2 Su bardağı süt
    150 Gr bayat ekmek içi
    3 Yumurta
    100 Gr cheddar yada kaşar peyniri
    Kızartmak için sıvı yağ
    Karabiber
    Tuz

    Peynirli piliç topları Yapılışı

    Kalın dipli bir tavada tereyağını eritip unu ilave edin. Un pembeleşinceye kadar karıştırarak kavurun, süt ve baharatları koyup sos koyulaşıncaya kadar kaynatıp, ocağın altını kapatın. Diğer tarafta mutfak robotunun içine bayat ekmek içini, piliç etini, peyniri ve yumurtaları kırıp püre kıvamına gelene kadar karıştırın. Bu karışımdan ceviz büyüklüğünde toplar yaparak kızgın yağda altın rengini alana kadar kızartın. Servis tabağına aldığınız topların üzerine hazırladığınız sosu döküne ve her topa bir kürdan batırıp servis yapın.