peşmelba tatlısı nasıl yapılır

'Damak Keyfi' forumunda Masal tarafından 6 Aralık 2010 tarihinde açılan konu


  1. Peşmelba nasıl hazırlanır

    kişi sayısının 3 katı kadar şeftali ile yapın çünkü 3 kişiye 8 şeftali ile yapmanız gerekir.
    şeftalileri soyup ikiye ayırıyoruz tabi çekirdeğini çıkarıyoruz.Sonra her birinin üzerine birer çorba kaşığı toz şeker döküyoruz.Sonra bir su bardağı su ilave edip ocağa alıyoruz.Şeftalilerimiz yumuşayıp karamelize olana kadar kısık ateşte pişiriyoruz.Sonra soğumasını bekliyoruz.Ortalarına iri kıyılmış ceviz doldurup servis tabağına alıyoruz.Servis tabağına alınca dibinde kalan karamelize olmuş suyundan kaşıkla üzerlerine döküyorus.Bir poşet kremşantiyi iyice çırpıp pasta pompasıyla üzerine sıkıyoruz ve üzerini antep fıstığı ile süslüyoruz.Afiyet şeker olsun ..

    peşmelba.
     



  2. Şeftali ile hazırlanan bir tatlıdır