Perdeli Pilav Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 3 Şubat 2012 tarihinde açılan konu


  1. Perdeli Pilav Tarifi Resimli
    Resimli Perdeli Pilav Tarifi

    Perde Pilavı


    Malzemeler

    4 su bardağı pirinç
    1 adet bütün tavuk
    1,5 su bardağı badem
    1 adet kuru soğan
    2 yemek kaşığı tereyağı
    3 su bardağı tavuk suyu
    Tuz, karabiber

    Hamuru için

    3 su bardağı un
    4 yemek kaşığı tereyağı
    3 adet yumurta
    1 çay fincanı su
    Tuz

    [​IMG]

    Plavın Tarifi

    Pirinci ayıklayıp, ılık ve tuzlu suda bekletin. Tavuğu yıkayın, tuz ve 8 bardak su eklemesiyle 30 dakika haşlayın. Süzüp, derisini soyun, kemiklerini sıyırıp bir kenarda bekletin. Bademlerin üzerini kapatacak kadar su koyarak 10 dakika haşlayın. Ocaktan aldıktan sonra bol suda yıkayın. Kabuklarını soyun, pilavın dışını süslemek için yarısını ayırın. Şimdi hamuru hazırlayın. Unun ortasını havuz gibi açın, 2 kaşık yumuşamış tereyağını, tuzu katın. Yumurtaları içine kırın, yavaş yavaş su ekleyerek hamuru yoğurun. Yoğrulmuş hamuru 20 dakika dinlendirin. Eğer perde pilavı için özel tencereniz varsa onu, yoksa altı yuvarlak dönen bakır bir tencerenin içini tereyağıyla sıvayın. Tencereyi 15 dakika kadar buzdolabında tutup, yağın donmasını bekleyin. Tencereyi dolaptan çıkarınca haşlanmış bademleri şık bir desen oluşturacak biçimde aralıklı olarak içine yapıştırın.


    Hamuru kalınca ve yuvarlak bir biçimde açın. Büyüklüğü tencereden dışarıya 10?ar santimetre taşacak kadar olsun. Yufkayı dikkatlice tencereye yerleştirin. Suda beklemekte olan pirinci süzün, hafifçe yıkayıp tekrar süzün. Doğradığınız kuru soğanı tereyağı ve bademle birlikte ayrı bir kapta pembeleştirin. Pirinçleri ekleyip, 10 dakika kadar kavurun.

    Tavuk etlerini içine karıştırın. üzerine tavuk suyunu koyun. Kısık ateşte pişirin. Suyunu çeker çekmez ateşten alın. Demlenmesini beklerseniz pilav bir kez de fırında pişeceğinden hamur olur. 15 dakika kadar pilavı ılınması için bekletin. Daha sonra hamur yaydığınız tencereye yerleştirin. Kenardan sarkan hamurları içeriye doğru katlayarak, üzerini tamamen kapatın. Kalan 1 kaşık tereyağını eritip, üzerine dökün ve fırında 45 dakika kadar pişirin. Ters çevirerek ve dilimleyerek servis yapın. Ancak pilavın şıklığının görünmesi için masaya bütün olarak getirin.