Perde Pilav Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Merve tarafından 3 Şubat 2012 tarihinde açılan konu


  1. Perde Pilav Tarifi Resimli
    Perde Pilav Tarifi

    Perde Pilav Malzemeleri:
    250 gr kuzu eti
    2 su bardağı pirinç
    1 adet havuç
    1 adet domates
    1 adet soğan
    2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
    2 çorba kaşığı kuş üzümü
    1 çay kaşığı tarçın
    1 çorba kaşığı tereyağı
    11 yaprak milföy hamuru
    Maydonoz

    [​IMG]

    Perde Pilavının Yapılışı: Tencereye sıvıyağı alıp üstüne küçük, küçük doğranan soğanı ekleyip kavurun. Kavrulmuş soğanların üstüne kuzu etlerini ekleyelim ve yine etler pişene dek kavurmaya devam edin üstüne pirinci, kuş üzümü, dolma fıstığını, tarçını koyun. Domatesi ve havucu küp, küp doğrayıp ince, ince kıyılmış maydonozu da ekleyerek ocaktan indirin. 10 tane milföy hamurunu uç taraflarından birbirine ekleyin. Merdane ile kare bir hamur açın. Kalan 1 tane milföyü uzun, uzun ince, ince şeritler biçiminde kesin. Yuvarlak bir çemberin içine uzun,uzun şerit şeklinde kesilmiş olan milföyü boşluklar halinde dizin. Bu şekilde hazırladığınız şerit milföylerin boş olan bölümlerine bademleri yerleşetirin. Kare biçiminde hazırladığınız hamuru çembere uç bölümlerinden dışarda kalacak biçimde yerleştirin ve içine pilavı ekleyin üstünü hamurun uç taraflarıyla kapatın.
    Önceden ısıtığınız 180 derece fırında pişirin.


    alıntı