Pepino Nasıl Yenir

Konusu 'Sağlıklı Beslenme' forumundadır ve Sezen tarafından 7 Şubat 2011 başlatılmıştır.

  1. Sezen Üye

    Pepino Nasıl Yenir,pepino nedir,pepino resimleri,pepino nerde yetişir,pepinonun faydaları, pepino hangi hastalıklara iyi gelir, pepino ne işe yarar, pepino nedir,

    PEPİNO

    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]


    Meyveyi dolapta soğutarak ince kabuğu soyularak kavun gibi yenilebileceği gibi, meze olarak, dondurmalara katılarak, karışık meyve salatalarında garnitür olarak kullanılmakta, reçeli, marmelat'ı yapılmakta, ilaç sanayinde ve kozmetik sanayinde kullanılmaktadır. Bazı G. Afrika ülkelerinde süs bitkisi olarak değerlendirilmektedir.

    Pepinonun Faydaları

    * Uyku düzenini dengede tutuyor.
    * Yara ve diş iltihaplarına karşı etkilidir.
    * Kan damarlarının kuvvetli olmasını sağlar.
    * Bayanlar cilt bakımı içinde kullanmaktadır.
    * K vitamini bulunduğundan kanın pıhtılaşmasını kolaylaştırıyor.
    * Pepino, böbrek kumunda etkili olduğu kadar anemi hastalarına fayda sağlıyor.
    * Afrodizyak (Cinsel duyguları veya isteği uyaran veya artıran) etkisi yaratıyor.
    * Regl dönemini düzene sokuyor, menopoz döneminde yaşanan psikolojik sorunlarda olumlu etki yaratıyor.
    * İçerdiği A ve C vitaminleri sayesinde idrar yolları, solunum yolları enfeksiyonlarında vücudun direncini arttırır.
    * Meyveleri mideye indirip, yaşlanma hali veya belirtileri karşı (anti-aging) etkisi olması nedeniyle kabuklarını da cilt bakımı için yüzlerine sürüyorlar.
    * Meyvenin ham hâli özellikle şeker hastaları için tavsiye ediliyor çünkü tam olgunlaşmamış pepinonun şeker oranı daha düşük olduğundan rahatlıkla kullanılabiliyor.
    * Çocuklarda kemik gelişimi sağladığı, eklem romatizmasında faydalı olduğu ve hemofili (Kanın pıhtılaşmasındaki bir bozukluğa bağlı kanama hastalığı) hastalığına iyi geldiği belirtilmektedir.
    * Kanser hücrelerinin yok olmasında büyük etki sağladığı ve kolesterolü düşürdüğü kullanıcıları tarafından belirtilen meyve, hücre yenileyici özelliği ile çocukların gelişiminde; C vitamini deposu olma özelliği ile vücut direncini artırmada; kalsiyum bakımından zenginliğiyle ağrıların giderilmesinde etki sağlıyor.

    Meyvenin Bilinen Faydalı Özellikleri

    1. Şeker Hastalıkları,
    2. Kemik Erimesi,
    3. Dalak Yetmezliği (Tromoksin),
    4. Bağırsak Kanseri,
    5. Gen Hastaları,
    6. Mide Rahatsızlığı,
    7. Anemi (Kansızlık) Hastaları,
    8. Hemofili Hastaları (Kanın Pıhtılaşmasındaki Bir Bozukluğa Bağlı Kanama Hastalığı),
    9. Çocuklarda Kemik Gelişimi Sağlamakta,
    10. Eklem Romatizmasına İyi Gelmekte,
    11. Kolesterolü Düşürmekte (Hastaları tarafından beyan edilmiştir),
    12. Kilo Problemi Olanlar Daha Çok Tüketmektedir.

    Muhafaza Koşulları: Ticari anlamda sera üretimi önerilir. Gece gündüz sıcaklık farkı fazla olmayan ılıman bölgelerimizde (Karadeniz, Ege, Marmara, Akdeniz) bahçe üretimi yapılabilir.turkeyarena.com Pepino soğuğa karşı duyarlı olup, +5º de bitki gövdesi zarar görür, 0ºde tamamen kurur. Bu nedenle gece ayazlarına karşı korunmalıdır.

    Besin Değerleri:
    1 kg. meyvede
    56 gr. suda eriyebilir kuru madde verir.
    57 gr. suda eriyebilir şeker,
    1 gr. Protein,
    480 mg. C vitamini,
    107 mg. P,
    1150 mg. K bulunmaktadır.

    Özellikleri ve Tarihçesi: Türkiye’ de üretimine yeni başlanılan PEPİNO Peru menşeli olup, G. Amerika’ nın diğer ülkelerinde de yetişmektedir. Patlıcangiller familyasından olan bu ürünün üretimi doğal ekolojisinde çok yıllık üretim şansına sahip olduğu halde, ekonomik anlamda bir üretim olduğunda tek yıllık üretim şekli tercih edilmektedir.