Pembeli Pilav

'Damak Keyfi' forumunda HazaN tarafından 10 Ağustos 2010 tarihinde açılan konu


  1. Pembeli Pilav tarifi
    Pembeli Pilav nasıl yapılır

    Pembeli Pilav

    [​IMG]

    MALZEMELER
    4 adet pancar
    2 su bardağı pirinç
    2 yemek kaşığı tereyağ
    1 adet kesmeşeker
    1 tatlı kaşığı sirke
    1 tatlı kaşığı tuz

    HAZIRLANIŞI
    Pirinci ılık tuzlu suda 1 saat bekletin. Pancarların kabuğunu soyup yıkayın. Tencereye kesmeşeker, sirke ve 2 bardak su koyup pancarları 20 dakika kaynatın. Pancar suyunu dökmemelisiniz. Pancarları küp şeklinde doğrayıp bu suda bekletin.
    Tencerede tereyağını eritin, pirinçleri karıştırarak 10 dakika kavurun. Beklettiğiniz pancarları suyuyla birlikte pirince ilave edin. 1 bardak su ve tuz koyup pilav suyunu çekene kadar pişirin. Pilavı 15 dakika dinlendirip servis yapın.
     



  2. Cevap: Pembeli Pilav

    Rengi güzeL ama içine koyuLacak maLzemeLer hic iştahımı açmadı açıkçası =))