Pelmeni Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda ZeuS tarafından 28 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Pelmeni Tarifi,
    Resimli Pelmeni Tarifi,
    Pelmeni nasıl yapılır,
    Pelmeninin Tarifi Resimli

    [​IMG]

    Malzemeler

    1 yumurta
    Göz kararı un
    Su
    Tuz İç Harcı İçin :
    300 gr kıyma
    1 orta boy soğan (yemeklik doğranmış)
    Tuz
    Karabiber Sosu İçin :
    Smetana (kaymak, yoğurt, mayonez veya sevdiğiniz diğer soslar da olabilir)

    Pelmeni Yapılışı
    Hamur malzemelerinden hafif yumuşak bir hamur açın ve dinlenmeye bırakın. İç malzemelerinden çiğden bir harç hazırlayın.
    Açtığınız hamurdan kesme kalıpları veya bir su bardağı yardımıyla yuvarlaklar elde edin. Harcı yuvarlağın ortasına yerleştirin ve yarım ay şeklinde kapatın. Yarım ayın iki ucunu birleştirin ve Pelmenileri hazır hale getirin.
    Pelmenileri sadece tuzlu suda pişirebileceğiniz gibi, et, tavuk suyu veya soğan ya da diğer sebzeler katılmış kaynar suda da pişirilebilirsiniz.
    Pişen Pelmenileri servis tabağına alarak seçtiğiniz sosla servis yapın.