Pelit Bohça Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda ZORBEY tarafından 29 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Pelit Bohça Nasıl Yapılır
    Resimli Pelit Bohça tarifi
    Pelit Bohça yapılışı
    Pelit Bohça Resimli Tarif


    [​IMG]

    Malzemeler

    1 Su bardağı su
    2 Adet yumurta
    750 Gr margarin
    1 Çay kaşığı limon tuzu
    2 Çay kaşığı tuz
    1 Kg un
    4 Su bardağı dövülmüş ceviziçi
    1 Su bardağından az toz şeker

    Üzerine :
    Yarım su bardağı antepfıstığı

    Şerbeti için :
    2 Su bardağı toz şeker
    1 Su bardağı su
    Yarım limon suyu

    Hazırlanışı :

    Suyu, yumurtayı, limon tuzu, tuz ve margarini bir kapta karıştırın.
    üzerine unu ilave edin ve karıştırıp buzdolabına alın.
    Yarım saat dinlendirin.
    5 mm kalınlığında açın ve yuvarlak bisküvi kalıplarıyla kesin.
    Dövülmüş cevizi ve şekeri karıştırın ve yuvarlak hamurların ortasına koyup yarım ay şeklinde katlayın.
    Kenarlarını içeri doğru kıvırın.
    Dilerseniz çatalla şekillendirin.
    Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana dek pişirin.
    Şerbetini hazırlayın ; bunun için su ve şekeri kaynatın. İndireceğinize yakın limon suyunu ilave edip 1-2 taşım kaynattıktan sonra ateşten indirin.
    Şerbet sıcakken pişirdiğiniz ve soğuttuğunuz hamurların üzerine gezdirin.
    Biraz ılınınca üzerine dövülmüş antepfıstığını serpin.Soğuyunca servis yapın.