Peksimet

'Damak Keyfi' forumunda Pardus tarafından 15 Haziran 2010 tarihinde açılan konu


  1. [​IMG]
    Malzemeler;

    *500 gr tereyağı veya Becel yağı ( oda sıcaklığında )
    *1 çay bardağı zeytinyağı
    *500 gr süt,
    *1 paket instant maya
    *1 tutam tuz
    *1.5 kg un.
    *Üstüne sürmek için yumurta sarısı ve çörekotu.
    İsterseniz burada verilen ölçüleri yarıya indirerek de yapabilirsiniz.


    Hazırlanışı;

    1. Unu bir kaba veya temiz tezgah üzerine topluca koyduktan sonra, ortasını açın ve içine diğer malzemeleri ekleyin.
    2.Yavaş yavaş tüm malzemeleri karıştırıp, güzelce yoğurun.,
    3.Hazırlanan hamuru 1-2 saat sıcak ortamda mayalandırın.
    4.Hamura parmağınızla hafifçe bastığınızda içine çöküyorsa mayalanmış demektir.
    5.Hamurunuzu eşit iki parçaya bölün ve her bir parçayı rulo şekline getirin.
    6.Ruloları 1 parmak kalınlığında halka halka dilimleyin. ve elinizle bastırarak açın. Kenarlarına parmaklarınızla çimdik çimdik yaparak şekil verin.
    7.Üstlerine yumurta sarısı sürerek çörek otu serpin ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.

    Not:

    Peksimetlerinizi fazlaca yapabilir ve ağzı kapalı bir yerde uzun süre saklayabilirsiniz. Veya buzdolabı poşetlerine koyarak buzlukta saklayabilir, gerektiğinde çıkartıp ve bir süre oda sıcaklığında beklettikten sonra afiyetle tüketebilirsiniz. haber7
     



  2. Cevap: Peksimet

    Çok kalorili :f40: sen yeme istersen anca yeter zaten :)
     



  3. Cevap: Peksimet

    instant maya neki diyorum bir saattir şuna kuru maya desen ne olurdu :)
     



  4. Cevap: Peksimet

    Valla ben demedim...Tarif kiminse o demiş.Ne bileyim ev hanımısınız diye yazdık :)
     


Benzer Konular
Yükleniyor...