Pekmezli Muhallebi Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Masal tarafından 6 Temmuz 2012 tarihinde açılan konu


  1. Pekmezli Muhallebi Nasıl Yapılır


    Pekmezli Muhallebi Tarifi


    Malzemeler:

    5 su bardağı süt

    3 çorba kaşığı pirinç unu

    2 çorba kaşığı buğday nişastası

    1 tatlı kaşığı un

    1 tatlı kaşığı tereyağı

    Üzerine:

    2'şer çorba kaşığı üzüm pekmezi

    [​IMG]

    Yapılışı:

    Tencereye süt, pirinç unu, buğday nişastası, un ve tereyağını koyun. Kısık ateşte ağır ağır karıştırıp muhallebi kıvamı alana dek pişirin. Koyulaştıktan sonra 2-3 dakika daha kaynatın. Muhallebiyi dilerseniz kaselere ya da kuplara boşaltın. Soğumaya bırakın. Servis yapacağınız zaman muhallebiyi bıçakla dörde kesin. Üzerine 2'şer çorba kaşığı üzüm pekmezini gezdirin.