Pekmez Tatlısı Nasıl Yapılır? Tarifi

'Kadınca' forumunda Sezen tarafından 18 Mayıs 2016 tarihinde açılan konu

  1. Sezen

    Sezen Editör


    Pekmez Tatlısı Nasıl Yapılır? Tarifi

    [​IMG]
    Pratik bir tatlı yapıp çevrenizdekilerden güzel sözler duymak istemez misiniz? Ya da arkadaş toplantılarında arkadaşlarınızı kendi yaptığınız pekmez tatlısı ile şaşırtmaya ne dersiniz?

    Denediğim ve rahatlıkla tavsiye edebileceğim Pekmez tatlısı hem hafif hemde oldukça lezzetli.

    Pekmez Tatlısı Nasıl Yapılır? Malzemeler…

    • 1 su bardağı dolusu nişasta
    • 1 su bardağı şeker
    • 1 su bardağı pekmez
    • 5-6 su bardağı su
    • 1 su bardağı ceviz içi
    Pekmez tatlısı Nasıl Yapılır? Tarifi…

    Nişastayı su ile ıslatın içine pekmezi ve şekeri ilave ederek iyice karıştırın. Mikser kullanmanızda herzaman fayda vardır. Çünkü nişasta topaklanabilir. Karışımı kısık ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayıp koyulaşınca içine cevizi ilave edin.

    Düz bir cam kabın içine önce hindistan cevizi serpin üzerine hazırladığınız muhallebiyi dökün. Bir gün buzdolabında dinlendirdiğiniz Pekmez Tatlısını servis etmeden önce üzerine de bolca hindistan cevizi serpebilirsiniz.

    Yapılışı oldukça pratik olan Pekmez Tatlısı altın günlerinde de büyük beğeni toplayacaktır. Ancak muhallebinin kıvamını iyi ayarlamanız gerekir. Oldukça katı bir muhallebi hazırlayacaksınız.