Peches Melba (Peşmelba) Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Belinay tarafından 28 Mart 2012 tarihinde açılan konu




  1. Peches Melba (Peşmelba) Tarifi

    Malzemeler
    2 yarım konserve şeftali
    100 gr dondurulmuş vişne
    4 kaşık pudra şekeri
    2 kaşık vişne likörü
    2 top kaymaklı dondurma
    3 kaşık file badem

    [​IMG]

    Yapılışı
    Vişnelerin buzunu çözdürdükten sonra pudara şekerle ezip püre haline getirelim ve likör ekleyip karıştıralım. File bademleri yağsız olarak rengi dönene kadar teflon tavada kavuralım.Ardından yarım şeftalileri ikiye keselim. İki kişilik kuplara vişne püresini paylaştıralım. İkişer dilim şeftaliyi yerleştirip ortalarına birer top dondurma koyalım ve file bademle süsleyip bekletmeden servis yapalım.