Pazılı Mezgit Sarma Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 18 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Pazılı Mezgit Sarma Tarifi Resimli
    Pazılı Mezgit Sarma nasıl yapılır, Pazılı Mezgit Sarma yemek tarifi

    [​IMG]


    Pazılı Mezgit Sarma

    Malzemeler
    4 adet iri mezgit
    4 adet kuru soğan
    2 yemek kaşığı kuş üzümü
    1 demet pazı
    4 yemek kaşığı sıvıyağ
    1 çay kaşığı karabiber
    1 çay kaşığı tuz

    Hazırlanışı

    Öncelikle üzümler ılık suda 10 dakika bekletilir. Pazı yaprakları da kaynayan suya
    batırılıp çıkarılır ve sapları kesilir. Balıklar da kılçıkları çıkarılıp kuşbaşı şeklinde doğranır. Sonra bir tencereye koyulup üzerine çıkacak kadar suyla 7-8 dakika haşlanır. İnce
    doğranmış soğanlar tuz ve karabiberle iyice ovulur ve üzerine sıvıyağ, üzüm, haşlanmış
    balık etleri koyulup iyice karıştırılır. Damarları da alınan pazı yapraklarının üzerine
    hazırlanan harçtan koyulur ve dolma sarar gibi sarılır. Tencereye dizilip üzerine bir
    tabak kapattıktan sonra 2 bardak sıcak su ilave edilir ve 20-25 dakika pişirilir.