Pazılı Makarnalı Omlet

'Damak Keyfi' forumunda YAREN tarafından 11 Aralık 2008 tarihinde açılan konu






  1. MALZEMELER
    Yarım demet pazı yaprağı
    Yarım demet fiyonk makarna
    1 adet kuru soğan
    2 adet yumurta
    2 yemek kaşığı yoğurt
    3 yemek kaşığı tereyağı
    2 yemek kaşığı un
    1 kahve fincanı sıvı yağ
    Yeteri kadar tuz, karabiber


    HAZIRLANIŞI
    Pazı yapraklarını yıkayın. Hafif tuzlu suda haşlayıp süzün. Soğuduktan sonra ekmek tahtasında ince kıyın. Soğanı yemeklik doğrayın. 3 yemek kaşığı tereyağı ile pembe renk alana kadar kavurun. Makarnayı haşlayıp süzün.
    Bir başka kapta yumurta, yoğurt, un, tuz ve karabiber karıştırın. Haşlanmış pazıyı, makarnaları ve kavrulmuş soğanı ilave edip harmanlayın. Küçük çaplı teflon bir tavada sıvı yağı kızdırın. Üzerine karışımı boşaltıp ağzı kapalı olarak pişirin.
    Omleti alt üst ederek iki tarafını iyice kızartın. Bir kalıp halinde pişen pazılı makarnalı omleti sıcak olarak servise sunun.

    Afiyet Olsun...