Patlıcanlı Pilav Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 29 Ocak 2012 tarihinde açılan konu


  1. Patlıcanlı Pilav Tarifi
    Resimli Patlıcanlı Pilav Tarifi

    Patlıcanlı Pilav

    Malzemeler


    *300 gr kuzu eti
    *2 su bardağı pirinç
    *3 adet patlıcan
    *1 adet kuru soğan
    *2 adet domates
    *1 çorba kaşığı salça
    *1 çay bardağı badem
    *3 çorba kaşığı sıvı yağ
    *karabiber
    *Tuz

    [​IMG]

    Patlıcanlı Pilav tarifi

    Tencereye sıvı yağı, kuzu etlerini alın ve kavurun.Patlıcanları uzun, uzun dilimleyip ızgara
    yada teflon tavada pişirin.
    Pilav yapmak için kabuklarından ayıklanan bademleri zeytinyağında kavurun üstüne 2 su
    bardağı pirinci ilave edin ve kavurmaya devam edin. Kavurduktan sonra üstüne sıcak suyunu
    döküp pişirin.
    Kuzu etlerin üstüne 2 tane küp, küp doğranmış domatesleri ilave edin pişirin.
    Yuvarlak bir kalıbın etrafına patlıcanları uç tarafları dışarda olacak biçimde dizin.
    Pilavı kalıbın içine alın orta kısmına kuzu etini koyun ve patlıcanların dışta duran kısımlarıyla kapatıp
    kalıbtan çıkartın.