Patlıcanlı makarna nasıl yapılır?resımli

'Damak Keyfi' forumunda ANANE tarafından 10 Ocak 2011 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Patlıcanlı Makarna yapımı
    Patlıcanlı makarna yapımı nasıldır
    patlıcanlı makarnanın tarifi


    PATLICANLI MAKARNA


    MALZEME (4 KİŞİLİK)
    1 paket makarna (FİYONK, BORU VEYA KELEBEK)
    3 adet orta boy patlıcan
    2 Diş sarımsak
    1 Su bardağı süt
    1 Çay bardağı krem peynir
    2 Y.k tereyağ
    2 Y.k zeytinyağ
    1 Y.k limon suyu
    1 y.k kıyılmış fesleğen
    1 ç.b sert izmir tulumu
    1 t.k pul bıber
    1 t.k tuz

    Patlıcanlı Makarna

    [​IMG]

    Patlıcanlı Makarna Tarifi


    1. Patlıcanları ocak üstü harlı ateşte çevirerek kolayca bıçak saplanıncaya kadar üç-beş dakika közleyin.

    2. Közlenmiş patlıcanların yanmış siyah kabuklarını, ince akan musluk suyu altında bıçakla sıyırarak alın. Suyunu sıkıp bir kap içinde bulunan limon-zeytinyağı karışımına koyun. (Patlıcan Yemekleri)

    3. Közlenmiş patlıcanları tuz, süt, krem peynir, sarmısak ile birlikte blendırdan geçirin. Boza kıvamı bir karışım elde edin.

    4. Makarnaları harlı ateşte kaynayan tuzlu bol suda diri kalacak şekilde haşlayın. Soğuk sudan geçirmeden suyunu süzün. Çukur bir servis kabına koyun.

    5. Makarnaların üzerine patlıcanlı sütlü karışımı boca edin. ince kıyılmış fesleğenleri, kızdırılmış tereyağı katıp karıştırın. Son olarak rende tulum peynirini serpin. Sıcak sıcak sofraya getirip hemen servis edin.