Patlıcanlı kebap nasıl yapılır tarifi

'Damak Keyfi' forumunda Misafir tarafından 18 Ocak 2012 tarihinde açılan konu


  1. Patlıcanlı kebap yapılışı Patlıcanlı kebap nasıl yapılır malzeme ve aşamaları nelerdir
     



  2. Cevap: Patlıcanlı kebap nasıl yapılır tarifi

    Malzemeler

    1kg. az yağlı kıyma
    2kg. patlıcan( uzun patlıcan)
    1kg.domates
    500gr. Yeşil biber
    Tuz
    Karabiber

    [​IMG]

    Hazırlanışı
    Kıymaya yeterince su, tuz ve karabiber koyup yoğrulur. Patlıcanlar yıkanıp sapları kesildikten sonra 3-4 cm uzunluğunda enine kesilir. Şişe bir patlıcan bir kıyma gelecek şekilde saplanır. Şişte 4 patlıcan 3 kıyma gelecek şekilde harı geçmiş ateşte pişirilir. Etler ceviz büyüklüğünde olup elle biraz yassılaştırılarak şişe dizilir. Pişen kebap uygun bir kaba çekilip biraz dinlendirilir. Domatesler 4 parçaya kesilip parçalar uzunlamasına şişe dizilir, kebaptan önce domatesler pişirilirki ateşin harını alsın. Yeşil biberlerde şişe geçirilir ve en son biberler pişirilir. Pişmiş domates ve yeşil biberlerde pişen kebabın üzerine çekilir. Ağzı kapalı bir şekilde kebap ateş üzerinde 5-10dk. bekletilir.