Patlıcanlı Kayıkta Makarna Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Aysell tarafından 29 Ocak 2012 tarihinde açılan konu


  1. Patlıcanlı Kayıkta Makarna nasıl yapılır
    Patlıcanlı Kayıkta Makarna yapılışı


    Patlıcanlı Kayıkta Makarna için gerekli malzemeler:

    3 bostan patlıcan
    yarım p. makarna
    200 gr kıyma
    1 kuru soğan
    2 sivri biber
    1 tatlı k. salça
    1 domates
    1 tutam maydanoz
    1 çorba k. tereyağı
    zeytinyağı
    tuz , karabiber

    Üzeri için:

    100 gr kaşar peyniri rendesi
    1 tutam fesleğen


    [​IMG]

    Yapılışı:

    Bostan patlıcanları ortadan ikiye kesilerek iç kısmı kullanılmak üzere çıkarılır.Daha sonra üzerine yağ sürülerek fırına verilip yarı kıvamda pişirilir. Bu arada makarna tuzu ayarlanmış suda haşlanır. Diğer tarafta iç harcı hazırlanır. Bunun için kuru soğanve biber yemeklik soğranarak yağda kavrulur. Üzerine salça , doğranmış patlıcan içi , kıyma ve maydanoz konularak kavrulur. Tuzu ve baharatı ayarlanır. En son pişirilmiş ve suyu süzülmüş makarnalar da eklenerek iç harç hazırlanmış olur.
    Fırında yarı kıvamda pişirilen patlıcanlar alınarak hazırlanan harç ile doldurulur. En son üzerine kaşar peyniri rendesi ve bir dilim domates konularak 180 derecelik fırında pişrilir. Servis yaparken üzerine doğranmış fesleğen yaprağı serpilir.