Patlıcan pilavı nasıl yapılır?

'Damak Keyfi' forumunda Yasemin tarafından 18 Kasım 2013 tarihinde açılan konu


  1. Merhaba bayanlar sizlere harika bir plav tarifi vermek istiyorum.Patlıcanlı Plav tarifi evet yanlış duymadınız patlıcanlı plav olurmuymuş demeyin deneyin ve görün ne kadar lezzetli olacağını göreceksiniz.

    [IMGALT=http://resim.forumdas.net/upl/uploads/patlican-plavi-tarifi-4021.jpg]patlican-plavi-tarifi-4021[/IMGALT]

    Patlıcan Plavı için gerekli olan malzemeler:

    - 4 tane uzun patlıcan,2 su bardağı pirinç, 1 kahve fincanı arpa veya tel şehriye,2 adet tavuk göğsü, 1 adet soğan
    2 adet sivri biber,3 adet yumuşak domates,1 yemek kaşığı salça, Tuz, karabiber,İsterseniz 1 çay kaşığı tarçın ve 3 bardak sıcak suya ihtiyacımız olacak.

    Patlıcan Plavı Yapılışı:

    İlk yapmamız gerekenler önce pirinçleri sıcak ve tuzlu suda 1 saat bekletin.Daha sonra patlıcanları alaca soyup sıvı yağda kızartın.Kızaran patlıcanları kağıt havluya çıkarıp yağını süzün.
    Bir başka tavada soğan ve biberleri kesip pembeleştirin.

    Küp küp doğranmış tavuk etlerini ekliyoruz.Tavuk suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.Soyulup küp küp kesilen domatesleri ve salçayı ekleyip 15 dakika pişirin.Tuz ve baharatlarını ilave edin.Pilav tenceresine patlıcanları yarısı dışarıda kalacak şekilde diziyoru. Üstüne tavuğu dökün.Yıkadığınız pirince şehriyeyi ilave ediyoruz.Sonra onuda tavuğun üstüne döküyoruz.Patlıcanı üstüne kapatıyoruz.En üste düz bir tabak ve tuz koyuyoruz.Bu tuz patlıcan ve pirinç için.Sıcak suyu üstüne dökün ve kısık ateşte kenarında çok az su kalacak şekilde pişirin.1 saat dinlendirin ve tabağa çevirip servis yapıyoruz afiyet olsun.