patlıcan musakka nasıl yapılır

'Damak Keyfi' forumunda HazaN tarafından 12 Ağustos 2010 tarihinde açılan konu


  1. patlıcan musakka tarifi
    patlıcan musakka malzemeleri
    patlıcan musakka yapılışı

    [​IMG]

    Patlıcan musakka malzemeleri

    * 4 adet patlıcan
    * 1 adet soğan
    * 250 gram kıyma
    * 2 adet domates veya 2 kaşık domates salçası
    * 3 yemek kaşığı margarin
    * Tuz
    * Karabiber
    * İnce kıyılmış maydanoz
    * 2 su bardağı su
    * Bol sıvı yağ (kızartmak için)

    Patlıcan musakka tarifi

    Patlıcanlar 1 parmak kalınlığında halka halka doğranır. Tuzlu suya konur. 1 saat kadar bırakılıp siyah suyunun çıkması beklenir. Süzülen patlıcanlar, kurulanıp tavaya konulan bol yağda alt-üst hafif şekilde kızartılır. 1 kat olarak yayvan bir kaba yayılır. Kızaran diğer patlıcanlar tabağa alınır. 3 yemek kaşığı yağda ince doğranmış soğan ve kıyma kavrulur. Domates, tuz, karabiber eklendikten sonra bir taşım kaynatılır. Tepsiye koyduğumuz patlıcanların üzerine muntazam bir şekilde konur. 2 su bardağı suyu ilave edip 20-25 dakika kısık ateşte pişirilir. Söndürülünce ince kıyılmış maydanoz serpilir.
     



  2. Cevap: patlıcan musakka nasıl yapılır

    :Hazan abLa şu yemekLEri koyuyosun şöyLe canımız çekiyo oruçLu oruçLu =)))